Wednesday, March 2, 2011

AKU MMG GILA TRAFIK ! SO WHAT ??


segmen : BEN ASHAARI

aku nie tak pandai sangat nak bercerita..kisah nie tentang arwah senior aku....masa tu aku di awal sekolah menengah.....actually aku pun tak berapa kenal sangat ngan arwah...sebab aku pun baru je masuk sekolah tu...tapi....die lah yang paling baek ngan aku....oleh sebab aku nie de gastrik..kekadang kalau perut aku meragam nak memuntahkan isi kandungan yang ada time pepagi buta..dia lah yang akan teman aku ke toilet....nak harap orang laen...ermmm....tak harap kot...sebab aku takot nak ganggu diorang...sepanjang aku kenal dia...dia seorang yang perahsia...macam banyak masalah...tapi sentiasa ceria...arwah yang berasal dari negeri sembilan kadang kadang suka bersendirian...pernah sekali.....arwah telan sepapan panadol...tapi alhamdulillah masih selamat....(jangan sesekali mencuba aksi nie taw)....Tuhan masih sayangkan arwah..sebab tu dia masih selamat...masih sempat memohon keampunan dariNya....tapi...tak lama selepas kejadian tu...arwah pergi....dia terlibat dalam satu kemalangan...itu yang aku tahu sebab kejadian tu berlaku di kampung arwah - negeri sembilan.......sedey sebab tak dapat nak ziarah arwah buat kali terakhir....

moral of da story....Allah S.W.T sentiasa menyayangi kita sebagai makhlukNya dimuka bumi ini...setiap dari kita diberi ujian...kita perlu sabar dan cari jalan penyelesaian...jangan seskali amek jalan mudah....percayalah..pelangi akan muncul selepas hujan....ada hikmah disebalik apa yang terjadi...ajal maut ditangan Tuhan...bukan kita yang tetapkannya....kita hanya merancang...Tuhan yang menentukan segalanya
....wallahua'lam....
sama sama kita sedekahkan al-Fathihah untuk arwah dan kepada insan insan yang telah tiada...semoga roh roh mereka dicucuri rahmat dariNya....amiiinnn
~Al - Fathihah~

5 comments:

  1. nice entry...

    jom bce info tntg dunia n akhirat di blog prince..
    :)

    ReplyDelete
  2. hye hye! kiko singgah n pollow u ;) click HB N NUFF hit me back ;)

    ReplyDelete
  3. tq tq....dah follow korang jugak....

    ReplyDelete
  4. folow here..c clik hb folow diera blk yew :P

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...