Thursday, November 17, 2011

seindah pelangi..setenang permandangan....

assalamu'alaikum..

kembali lagi setelah berkurun lamanya menghilang dari penulisan.....nie...meh nak sharing sharing something yang membuatkan diriku semakin bahagia.....hehe  ^_*

ce teka...ce teka....ekekekeke....


takdak la best mana pun menda nie..aku je siokk seniri......alhamdulillah.....niat aku untuk tambah umah bagi menyenangkan mak aku dah tercapai sikit...walaupun pada mulanya aku nak tambah dapur...tapi tak kesampaian la...sebab kos tinggi dari bajet...so aku tambah la ruang tamu.....jadi panjanglah ruang tamu umah aku....bley men lari lari....nak men bola pun boleh....hihihi....umah aku xde la besar mane pun..boleh la untuk 1 family berkumpul...kami kan besor besor......bak kate omputih..big size semuenyerrrr.....dan bersyukur sesangat sebab ayah aku pun tambah ruang depan dan dah ade pagar baru...tapi pagar nie tak tahu la berapa lame lak nak tahan kan kalau dah semua tangan macam giant...huhuhu....

walaupun umah kitorang nie tetap sama macam dulu....still macam kapal karam...tapi aku suka la nak balik selalu....macam dalam iklan tu... ~ kenapa saya suka rumah saya???sebab dia bestttttt ~ hahahaa....+ rindu kat mak sama nie.....hehehe....biasa la...dah berjauhan....

hurmmmm....doa doa la murah rezki aku...bley la aku tambah dapur lak...sebab kakak aku pun nak bagi share sikit....lagipun adik aku stakuan ada leh jaga umah tu...bab bab teknikal..dia leh handle...so tak lah susah sangat...tinggal nak tambah sikit lagi supaya mak aku leh relax kat umah.....ye la..adik adik pun dah besor panjang....nak la tengok mak aku goyang kaki kat umah tu...wish me all da best ya guys......luv my mom's so much.....

tu jer yang aku nak share ri nie....papai semua...


Wednesday, August 24, 2011

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRi

Assalamu'alaikum semua.....

waaa...dipetang gerimis ini....ingin diriku menyusun 10 jari memohon kemaafan andai pernah tersalah bicara..terkasar bahasa...secara sengaja ataupun tidak...... *_^

kebizian yang tidak disengajakan ini telah mencetus satu fenomena yang tidak digemari oleh diriku sendiri..iaitu tak berkesempatan nak mengupdate laman kesayangan nie....seperti biasa...banyak yang nak dikongsikan..tapi...tak tahu nak meluah la pulak...so...aku maen taip je la....kalau rasa cam boring...korang bacalah jugak...sebab..kalau korang tak baca..sape lagi la yang nak baca kan?!!!

hurmmm...tika dan saat nie aku nak share 1 menda la...aku ada wat loan untuk beli keta....tapi keta yang morah morah ja...tak mampu la nak pakai keta mewah...keta nie adalah keta yang paling aku tak suka suatu masa dulu...tapi...dah tak dak pilihan..aku pun terima jaaaa....last last aku pun dah terjatuh cintan kat dia...haa..tu la..orang tua tua dah cakap kan...kita akan miliki menda yang kita tak suka..sooo..aku dah dapat pun..hehe...tapi...masa nak beli keta nie...macam macam dugaan la...nak kena tu lah..nie lah...dah la aku nie tak pernah hayat wat loan..kalau loan tanpa agreement tu slalu la...text ja kat family...dapat on da spot....apa pun....alhamdulillah semuanya dah selesai....tunggu keta kuar ja...

aku bukan nak sangat beli keta tu..sebab asben aku dah ada keta...tapi tu keperluan...keta incik suami pisau cukur...hehehe...sehari 15 hinggit untuk minyak saja..adoiiii...meme penat....pastu keta baru nati auto...senang ckit kot kalau jem...pas terkena 2 kali sangkut kat jambatan rasa serik gak nak drive manual...tambah kat yang berbukit...waaaaaaaa...penat nak imbang....alhamdulillah la tak jadi apa apa sepanjang perjalanan...

tu lah cita dia..kenapa..mengapa..dan bagaimana aku bley beli keta baru....disebalik nie ada lagi cita...aku sebenarnaya nak amek keta 2nd...tapi...kena marah...hwaaaaaa ='( xpe lah...apa pun..suma dah selesai..tinggal nak blajar wat rendang jer...erkkkk!!!!sori tak dak kaitan yer....hehehe

okey lah...dah penat taip...papai semua...selamat menyambut hari raya aidilfitri yer....ati ati drive....moga semua dalam lindungan Ilahi...amiiinnn....

Monday, July 18, 2011

dah bersawang kot blog nie........

hwaaaaa.......makin hari makin bizi lorrr......amek kesempatan sapu debu debu yang ada nie sementara EO bagi green light untuk berehat....hehehe....gilap sikit blog nie bagi nampak berkilat macam baru...huhu....

meh nak citer sikit kenapa mengapa dan bagaimana aku boleh bizi sampai tak menyempat nak mengupdate entry......Alhamdulillah aku dah dapat post tetap setelah setahun lamanya bertungkus lumus jadi staf kontrak kat opis aku nie....errrr...tak sempat nak dibriefing aku dah pun di bawa ke kolumpo ikut bengkel yang aku tak penah nak tahu pun isi kandungan dalam bengkel tu....haiyarrrkkkkk.....tapi syukur...semuanya lancar....walau macam mana pun...kerja aku melambak lagi yang tak abis....dan tak pernah nak abis kot...sebab aku jarang bukak sistem tu...sehari ade la satu...okey la kan dari tak de langsung....hehehe...

keduanya...aku dah pun pindah umah...ikut incik suami dok kuaters....maka kebizian tu berlipat gandalah jadinya.....penatnya hanya Tuhan saja yang tahu.....cuci umah..kemas umah.....letih woooooo.....dengan kewangan yang semakin berkurangan nie.....ya hadoiiii la jawabnyerrr.....naseb baek la kengkawan n sedara mara ari tu banyak gak bagi adiah....ditambahkan dengan yang amek dari umah aku dan umah incik suami.....penuh jugak la dapur....ngeh3~....loan kat family dah semestinya....beli itu ini...memang sangat sangat mencabar.....punya lah letih sampai tak sempat nak snap any pic....ade la sikit masa memula kemas umah ritu...tu pun ade kat budak kecik yang bernama farah ain....

lastly kes baru baru nie...aku dapat mc 3 ari minggu lepas sebab demam terok dan aku pun buat buat lah terok akhirnya bertambah terok la keadaan aku nie....hehe....demam + batuk + selesema + sakit pala + "peyed" + sakit badan = nak nanges...huhuhuhu......ari nie..walaupun kondisi tak cukup baek...tapi aku redah jugak la...ye la....nati kerja bertambah2 lak...sebelum menggunung...baik cantas sikit sikit....*_^

semalam...keluarga incik suami datang makan malam kat umah....penat....tapi seronok...hehehe....lewat gak la tidur semalam sebab nak clear umah pastu basuh kaen yang dah direndam petang tu....mesin basuh takde...kene la berus....semua kene wat seniri...dan kini.....diriku amat amat lah menghargai emak sebab mampu wat semua nie walaupun de 7 orang anak...respect my mom lebey la.....hihihihi

tu lah al kesahnya kenapakah aku terpaksa membiarkan laman ini bersawang....bukan sebab ianya laman sesawanng..tapi dek kerna reason reason yang aku kemukakan tu k....weeeeeee.......
sekian untuk ari nie......leb u ollz.....

Tuesday, June 7, 2011

pelangi akan muncul jua selepas hujan membasahi bumi....

bila sesuatu buat kita menangis...ada sesuatu yg akan buat kita tersenyum...begitu juga sebaliknya....bila sesuatu buat kita tertawa...ada sesuatu yang menanti untuk kita mengalirkan airmata...patah hati merana jiwa...diduga diuji...namun semangat harus diperkukuhkan...

berat mata memandang..berat lagi bahu memikulnya...begitulah kehidupan....kadangkala keceriaan sesorang menyembunyikan kegelisahan dalam hatinya....dan kadangkala kekusutan seseorang hanya lakonan semata mata untuk menagih simpati....

hidup bagai putaran roda...sentiasa berputar mebiarkan diri ini merasa sakitnya dibawah...selesanya bila berada diatas...manisnya bibir mengukir senyuman...kelatnya rasa menelan kepahitan...andai kita mampu menjernihkan keadaan...pasti tiada yang akan terluka...

Thursday, June 2, 2011

kenapa mesti dia????

jiwa nie sering memberontak...jiwa nie juga tak pernah aman....entah sampai bila harus diteruskan....aku lemas dalam kesesakan yang aku ciptakan....aku buntu dengan jalan yang aku lalui....aku hanyut dengan khayalan ku ini....

haruskah sesuatu itu menjadi landasan pada apa yang telah dipertaruhkan???
haruskah sesuatu itu menjadi pelengkap pada apa yang ditinggalkan???
haruskah sesuatu itu menjadi benteng pada apa yang ditakuti???

KELIRU????

ya...aku keliru dengan suara hati ini...

aku malu pada Yang Maha Esa....
aku menolak apa yang diberi...
aku merungut dengan apa yang ada....
aku menidakkan apa yang berlaku.....

sesungguhnya...hati ini sering sakit...
kerna aku sering jauh dariNya...
moga hari yang mendatang...
aku lebih menginsafi...
bukan meratapi.....

Wednesday, May 25, 2011

ziarah entri kekasih

Apa yang Aku Rasa Perlu Tulis: Diari Si Pencinta Seni (Bahagian Satu):

Tidak akan aku benarkan sekujur tubuhku dibelai wang ringgit dan juga kekayaan! Aku mahukan hidup sempurna melalui hati, nurani serta pahala yang perlu dibekalkan. Bukan ketamakan yang menindas serta paksa melakukan dosa semata - mata untuk hidup mewah!

Telah aku lari setelah pertengkaran dengan penghulu keluarga, kebencian serta rasa kecewa yang aku rasakan sejak dahulu telah sempurna ditunjukkan betapa bencinya aku pada mereka! Lalu jauh aku lari, untuk menenangkan diri. Aku masih sayangkan mereka, cuma aku benci apabila mereka agungkan harta kekayaan. Pergi mati lah kau hamba dunia!

Lihat! tapi jangan sesekali kau mencari aku. Langkah yang aku tinggalkan hanya untuk kenangan dan untuk kau tangisi semata - mata. Ya, aku seorang anak derhaka tetapi aku bukan durjana! Mulai sekarang, kau boleh kurangkan perbelanjaan kau demikian sudah kerana aku melangkah keluar dari istana kau. Selamat jalan!

lagi dcnie

Monday, May 16, 2011

BEN ASHAARI BICARA CINTA SEKALI LAGI


CINTA???????

Dunia percintaan nie memang indah...kekadang rasa cam dah tak peduli orang di sekeliling bila bersama yang tersayang....hurmmm...romantisnya pasangan membuai perasaan kita membuatkan kita lupa dimana kita berada...adakalanya sanggup meninggalkan keluarga sendiri kerna menghalang cinta kita yang menggunung.....cinta juga banyak mengorbankan jiwa dan nyawa pecinta....ada juga yang tlah trauma dek penangan kegagalan bercinta nie.....

Pada aku...pengalaman bercinta nie banyak mengajar aku....sanggup bergenang air mata menahan tuduhan melulu dari buah ati tersayang....terkapel ngan tunang orang...suami orang........macam-macam la....at d end...cinta tu tak berhasil pun....hanya tinggal kenangan semata....

Cinta yang hakiki adalah cintakan Ilahi....dan cintalah insan yang menyintai Ilahi lebih dari duniawi....hasilnya......kebahgiaan menanti kita setelah diijabkabul....bercinta selepas kawen lebih bermakna..meniti hari hari dengan dengan keredhaan Ilahi...macam aku la kan..hihihi...dah kawen nie terasa lebih lebih nak menggediks ngan suami tercinta....."tiap ari sayang"..... ^_^ dugaan tu sentiasa ada..tapi bila kita percaya yang Allah ada dengan kita....insyaAllah...kita kan bersama hingga akhir hayat....jangan tunggu lama-lama...buatlah ala kadar....sekadar yang termampu....

SELAMAT HARI GURU

Assalamu'alaikum *_^

Kalau dulu masa belajar seronok sangat celebrate hari guru nie....abis semua cikgu-cikgu kita nak wish kan....tak dapat bagi adiah pun tak per...create kad dan bagi kat cikgu...sampai macam tu skalikan kita menghargai cikgu-cikgu kita kan....bangganya cikgu ada anak murid macam kita...tapi budak sekolah zaman sekarang lagi la demand...siap suruh mak ayah belikan adiah untuk cikgu....isk isk isk...sian mak ayah kan....

Kalau masa kecik-kecik kita bukannya faham istilah hari guru tu kan...jadi tak salah la budak-budak sekarang nak sangat tackle cikgu dengan bagi macam-macam adiah....ye la...hari guru untuk raikan guru-guru....jadi guru-guru lah yang layak diberi penghargaan....

Bila dah besar macam nie...baru tersedar....rupanya...hari guru bukan lah untuk warga pendidik yang mengajar kita di sekolah dan pusat pengajian semata-mata....kita terlupa akan insan yang memBESARkan kita...yang beri makan minum sejak kita dalam rahim ibu.....mereka yang banyak mendidik kita...dari kita belajar minum...makan...merangkak..berjalan....sampai la kita nie dah ada cucu nanti....

Bangganya kedua ibu bapa kita bila kita mula bertatih...abis kat semua orang die nak citer yang kita dah boleh sebut "ma"....biarpun penat melayan karenah kita....mereka cukup sabar...sehinggalah kita mencapai usia sekarang....mak ayah tak pernah berhenti mengajar kita...macam mana nak jadi orang berguna..macam mana nak jaga diri bila tinggal di asrama....

Begitu juga pada yang telah berkahwin...mak ayah akan mengajar bagaimana nak menjaga suami / isteri masing masing....macam mana nak bahagiakan rumah tangga...macam mana nak mendidik anak anak...tak terhingga pengorbanan ibu bapa kita sebagai pendidik...

HARGAILAH kedua IBU BAPA kita selagi dia masih ada....
merekala guru yang paling dekat dengan kita...

~.....SELAMAT HARI GURU SEMUA.....~

Monday, May 9, 2011

Apa yang Aku Rasa Perlu Tulis: Diari untuk Ibu

entri nie special dari ati my adik lelaki sempena ari ibu......i luv my mom's very much......sesungguhnya mak lah idola ku yang cukup hebat....dia ibu...dia sahabat....dia hero kami sekeluarga...

dikesempatan nie...saya nk wish SELAMAT HARI IBU buat emak yang berada di parit buntar....ibu mertuaku di simpang 4 tasek...n "ibu" di kuantan....~mcm wt ucapan kt radio lak...hehe~may Allah bless all of u.... ^_^


Apa yang Aku Rasa Perlu Tulis: Diari untuk Ibu:
"Tabahnya hati kau menghadapi kekerasan dugaan yang mendatang* Setelah kederhakaan aku pada kau di masa lalu, yang sewaktu aku sedang bangk..." lanjut kat cnie

Friday, May 6, 2011

hakikat kerinduan

melangkah dalam kegelapan
mencari sesuatu yang sukar di lihat
cuba menggapai sesuatu yang tidak diketahui
genggam erat jari jemari sendiri
merintih sendirian...

masih lagi dalam kegelapan
cuba mencari sedikit cahaya
agar apa yang dicari akan ditemui
esakan mulai kedengaran
air mata pun berlinangan....

gelap yang menyesakkan
mencari ruang untuk bernafas
cuba membuka jendela yang telah dikunci....

BERJAYA!!!!

angin mulai menyapa pipi...
cahaya mulai menyelinap di segenap ruang..

NAMUN....

adakah ia untukku???

semangat ku kian hilang....
hari hari ku ditemani kesunyian.....
dan aku teramat rindu....

Thursday, April 28, 2011

berpuisi di penghujung APRIL

BUKAN SALAH MATAHARI

Sepintas Fajar menyinsing,
Subuh berlalu dikala bulan perlahan beransur hilang,
Bersapa salam dengan Planet Matahari,
di Alam Tuhan.

Makhluk sedar dari lamunan,
buaian mimpi yang melagukan irama syahdu,
lantas celik mengejar rutin harian,
ada yang ligat dan ada yang menanti bulan jatuh ke riba.

"opssss......nie bukan nukilan aku yerrr......nie hasil penulisan adindaku ahmad syukor razak...."

berminat nak baca selanjutnya????

jom terjah kat cnie

Wednesday, April 20, 2011

ku pohon seribu kemaafan

saya sayang mak saya....

saya sayang ayah saya....

saya sayang suami saya...

saya sayang kakak saya...

saya sayang abang saya....

dan

saya sayangkan adik adik saya.....

andai ditakdirkan diri ini tak sempat memberi kemewahan pada semua.....
maafkanlah daku....

andai diri ini terkasar bahasa dan tersalah laku......
maafkan daku....

andai diri ini tidak adil.....
maafkanlah daku...

diri ini...
tidak cukup sempurna..
namun diri ini sering cuba untuk memperbaiki kelemahan...

diri ini....
tidak mampu puaskan ati semua pihak.....
namun diri ini masih cuba berikan apa yang terbaik....

diri yang lemah ini seringkali lalai dan leka mengejar duniawi yang nyatanya tak kemana....
yang ternyata hanya pinjaman semata mata....


terlupa sejenak bahawa diri ini masih ada tanggungjawab yang perlu dipikul...

langkah ini diteruskan....
langkah ini dikuatkan.....
langkah ini semakin mara kehadapan....
cuba memulihkan keadaan...
cuba memperbaiki kesilapan....
cuba menjadi insan sempurna......



hati yang sering menangis 

Saturday, April 16, 2011

Apa yang Aku Rasa Perlu Tulis: Perbicaraan Bisu

dari : ahmad syukor

Kelihatan seorang muda sedang duduk di bahu jalan,
Sujud tanpa sejadah.

Aku mendekatinya dengan niat untuk berbicara
Cuba untuk hilangkan resah yang ditonjolkan pada riak wajahnya.Senyum*
Bertanyakan tentang kejadian yang menimpa
Dia bermuram, Sedih..tanpa berkata kata.Duduk*

Kelakuannya seperti sesal akan sesuatu,
aku rela berbicara seorang diri tanpa dibalas sepatah
demi untuk membantu apa yang tersimpul dalam pemikiran dia.
Aku nampak dia menangis.



continue here....

Monday, April 4, 2011

yang terindah hanya sementara.......

~ Assalamu'alaikum semua.....~

*_^


saje je amek tajuk lagu kak erra nie....entri nie khas untuk tatapan aku di hari tua nanti...hihihi....weeeeeeee..sebulan pun berlalu...akhirnya dapat jugak jumpa dengan my suami.....very da gedikz jadinya.....orang laen pun de asben gak kan.....hehe....tak pe...pada yang rasa loya loya tu x perlulah baca yerrrrrr....... *_^

mmmmmm.....bahagianya...lama tak rasa macam nie...3 bulan puasa berdating....at last...weekend baru nie dapat gak keluar berdua dua an ngan en suami.....alhamdulillah...terasa sesangat epi walaupun masa tu cemburu sesangat ngan kitowang...

loading our memories.......
xsempat nk edit or letak watermark....very da malas...... *_^

v

v

v

v

v

v







de gaya ibu x?????? huhuhu

thanx abang......tak sabar nak tunggu bulan 7......
 *_^

Tuesday, March 29, 2011

sometimes.......

lonely make us happy....
*
*
*
betul ker?????

|
v

|
v

|
v

betul la kan.....sebab kalau ramai ramai pun serabut jugak....macam macam perangai....semak pala otak nie....tapi jangan pulak mengasingkan diri sorang sorang...nati orang cakap tak pandai bergaul dan tak pandai nak bercampur lak....cari masa yang sesuai...banyak gunanya...bila kita rasa sunyi....kita akan lebih mudah ingat pada Yang Esa....dari situ kita akan cuba dekatkan diri kita denganNya...

#######

sebenarnyer aku ngah stress nie....tak tahu nak luah macam mana....tu yang mereng sekejap....kepada yang sudi membaca..thanx yerrr.....hehe.....





Thursday, March 24, 2011

MALAYSIA CYBER TROOPERS ...KABABOOM

NAMA KUMPULAN :

MALAYSIA CYBER TROOPERS 
( BERSATU TEGUH BERCERAI RUGI...HU HU TAKDALAH..INTRO JE NI )


KENAPA KAMI PILIH NAMA INI :

1. KITA ORANG MALAYSIA KAN..HITAM KE PUTIH KE..OR TAKDA WARNA KITA SAMA..PROUD TO BE MALAYSIAN
2. KITA BERGERAK DIALAM MAYA@DUNIA CYBER...DARI BERSOLO SEKARANG DAH BERGROUP DAN MANTAP YANG DITERAJUI OLEH BEN ASHAARI ( IKHLAS NI )
3. KITALAH PEJUANG ALAM MAYA YANG ADA MISI DAN VISI..BERSATU TEGUH BERCERAI KITA ROBOH...


KETUA KUMPULAN :

KENAPA SAYA PILIH BLOGGER INI SEBAGAI KETUA KUMPULAN :

kitowang pilih KERULL sebab die pantas kumpulkan ahli group...cepat dan ada ciri ciri kepimpinan...

 
SENARAI AHLI  :

PENDAPAT SAYA MENGENAI 1TUBE.MY IALAH :
 
POSITIF ~ terbaekklah sebab anak anak Malaysia kini setanding dengan negara luar yang mampu mencipta laman yang setaraf  dan meningkatkan kredibiliti para bloggers dan anak anak Malaysia..
 
NEGATIF ~ setakat nie tiada yang negatif dari saya sebab tak rajin sangat nak watch video dalam web...kalau masalah loading tu no komen la sebab dalam buletin dah inform yang 1 tube dalam usaha dinaiktaraf....
 
*_^

GAME ANTARA BLOGGER : 2

Wednesday, March 23, 2011

u ingat i nak sangat ker harta yg u ada tu......


astaghfirullah al-aziimmm....wahai kaum adam....tak semua perempuan gilakan rete yang korang ade....kalau rasa banyak sangat dah duit tu...simpan la untuk masa depan..sebab kita bukannyer tahu apa akan jadi di masa akan datang...ntah korang sakit ker...kan boleh guna duit tu....kalau tak nak menyimpan pun...hulurlah pada kedua orang tua korang yang ader...bawak diorang wat haji...Ya Allah...kan sejuk perut ibu korang tu...kalau dah berlebih lagi...berzakatlah...aku bukan nak bagi ceramah atau tazkirah...aku pun bukan baekk sangat...tapi rasa macam kecewa sangat bila ada lelaki yang umpan kaum hawa nie dengan duit.....

isk...aku bukan nak bebel kat cnie...dari aku bujang sampai la dah kawen....
sal ko suke sangat nak bagitahu aku yang ko banyak sangat duit...
sal ko kene bagitahu aku yang ko pakai kete sport...
dan ko tersangatlah hensem macam artis....
hadoiiiiii....penting ke sampai aku kene tahu semua tu?????



sedarlah...apa yang kita ada sekarang nie hanyalah pinjaman...tak perlulah bermegah megah...andai aset yang ada sekarang nie hasil titik peluh anda....bersyukurlah...gunakan sebaikknya....YANG PENTING SEKALI....KORANG PIKIRLAH...POMPUAN TU SUKA KAT KORANG KER DIE SUKE KAT POKET KORANG..... \(^_^)/

p/s : aku dah de asben...so...tak perlu lagi kau nak bagitahu semua tu kat aku...kalau kau jadi jutawan sekalipun...aku tetap ngan asben aku.....sebagai 'kawan' aku doakan yang terbaik untuk kau.... *_^

Tuesday, March 22, 2011

Hattan - Rendang Tak Berbuah

Sunyi dan gelap
Terlantar dalam telanjang
Di pintu rindu
Hidup dan matiku disisimu

Sakit yang datang
Menguji kasih dan sayang
Antara merenda semalam
Mungkin takkan berbuah

Hanya memadukan
Namun tidak mengenyangkan
Musafir lalu nan dahaga
Di jalan panas membara

Begitulah hakikatnya
Di mahligai kesakitan
Yang mengundang sahabat
Saudara jauh dekat
Menghembus nafas pilu

Ibu mengertilah
Aku sengsara
Lemas berendam airmata
Rendang kasihmu
Dalam gelora
Jadi rebutan selamanya

Berikanlah pengertian
Waktuku di hujung jalan
Berbicara bahasa duka
Tanda penyesalan

Manapun aku berlabuh
Pastinya untuk desamu
Biarpun tak bersubur
Biarlah tak tertangguh
Di telapak kakimu
Sakit kurasakan
Jadi peneman
Masa semalam yang silam

Monday, March 21, 2011

ku kehilangan enset......

huhu...sedey la....
semalam ngah siokkkkk teman member shopping tak sedar enset ilang...huhu
dah masuk kete baru sedar yang fon sony dah tak de.. =(
my luvly sony dah ilang...... ='(
sedeynyer....dah la suma contact ada dalam tu...
pastu ada memory card yang menyimpan 1001 kenangan......
hwaaaaaaaaaa ='(
meraung pun tak guna gak.....bukan fon tu nak datang balik...adoiiii....
de tak orang yang baek ati dalam dunia nie.....
bagi la balik kalau jumpa enset tu.....

naseb baek la ngah serabut leh tingat yang aku pakai line...tros suruh en. hubby kol celcom block number tu....
hadooooiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii........
satit tepala....
@_@

Thursday, March 17, 2011

aku epi ker????????

sedih...
ada orang nak amek tahu ker?????
menangis...
ada orang  nak tolong lap air mata ker????
meraung....??????
ade kot orang nak tolong blasah....

so.....

kenalah wat wat epi kan.....dah epi baru ada orang nak kawan...baru leh ketawa riang sama sama kan.....

kalau nak nanges ke...nak meraung ke......lepas je dalam ati...tak menyusahkan orang ...tak membebankan orang...

that's me....

sekiranya ada yang ternampak diri ini menitiskan air mata...korang wat wat la macam tak nampak yerrrrr....
anggap je korang mimpi k....

entri nie juz untuk orang yang sakit mental macam aku...ngeh ngeh ngeh~

*_^


BEN ASHAARI : LELAKI vs PEREMPUAN KERANA FIZIKAL

assalamu'alaukum.....

yeeepiiiieeeeee...dapat join segmen panas dari blog BA.....

nak join jugak klik cnie...sempat lagi lorrr......belum malam.....



jom jawab soalan panas dari BA

SOALAN DARI EN BEN :
  1. Anda pernah jatuh cinta ? Apakah yang membuatkan anda jatuh cinta ? Kerana fizikal atau keperibadiannya ?
** Pernah sangat la jatuh cinta nie....dan tertangkap cintan sebab kedua-duanya......fizikal dan keperibadiannya... *_^

2.  Apakah anda jenis mengutamakan fizikal dalam memilih pasangan hidup ? Kenapa ?

** zaman bercintan dulu ye la...fizikal nie macam aset la.....sedap mata memandang....tapi kalau nak buat teman hidup...of coz cari yang boleh didik kita dan mendekatkan kita padaNya.....tak encem macam Arjun Rampal pun tak pa la......janji jujur...dan Alhamdulillah...dapat jugak akhirnya.... 

3.  Bahagian fizikal manakah yang membuatkan anda tertarik ? Kenapa ?

** soalan cepu mas nie....suka sangat part body laki nie...nak nak yang sasa...mak aiiii....lemah lutut dibuatnya...nak nak pulak macam Vin Diesel....grrrrrr.......ekeke

4.  Pendapat anda jika pasangan yang dah berkahwin mengatakan 'berisi tandanya bahagia' .. Apakah anda setuju ?

** sangat setuju...sebab kebanyakkannya dah menampakkan hasil sedemikian....

5.  Setujukah , lelaki kacak biasa kaki perempuan dan perempuan cantik pula materialistik ? Jelaskan pilihan jawapan anda ..

** lelaki kacak kaki perempuan.....hahaha....memang banyak yang macam tu...sebab ramai sangat pompuan yang nak kat diorang...jadi diorang bley la tukar pmpuan macam tukar baju.....^_^ tapi ada jugak lelaki kacak yang agak pemalu dan rendah diri...( jawapan selamat) boley kan...ekeke

6.  Beri contoh LELAKI IDAMAN ( bagi perempuan ) dan PEREMPUAN IDAMAN ( bagi lelaki ) ... Sila jelaskan pilihan anda .. kenapa anda pilih 'si dia '  ..

** pandai amek ati mak ayah...senang berbincang....happy go lucky...
pilih si dia coz...dia betul betul ikhlas nak memperisterikan saya....dan jujur dalam perhubungan

7.  Apakah anda berpuashati dengan fizikal pasangan anda sekarang ?

** okey la...tapi kalau boleh nak dia berisi lagi... =)

8.  Apakah anda berpuashati dengan fizikal anda sendiri ?

** huhu...tak kot...sebab pas kawen nie badan agak mengembang...jadi nak kena kecikkan semula.....hihi

9.  Perlukah seseorang wanita / lelaki itu menjaga tubuh badan kerana kehendak pasangannya ?

** selagi tak menjejaskan kesihatan dan untuk kebaikan apa salahnya...sekiranya mendatangkan mudarat...hindarilah.....

10.  Zaman sekarang ini , terlalu banyak produk menguruskan badan ... Apakah anda rasa ianya benar benar mujarab ? Ada bukti ? heheh..

** weeeeee.....soalan nie macam terkena batang hidung kot....saya sedang menggunakan premium beautiful....masih dalam percubaan...setakat nie...Alhamdulillah....walaupun xmenampakkan kesan luaran...dalaman terasa lebih sihat....


**pendapat aku je yer......ikhlas dari ati yang suci...ekeke *_^

Yummeh succulent melting lamb. Bite into this dish at #RosemaryBites RM14.90 incl of appetizer & drink! #MilkADeal

MAD - RM14.90 for an All-Time American meal of Wild Mushroom Soup + Garlic Bread + Columbus Lamb Chop + Lemonade at Rosemary Bites

Dip your garlic bread in wild mushroom soup and sip that tall glass of lemonade after 2 bites of that succulent lamb that melts at each bite. MAN, are we hungry right now!

Go on and spread this news to your friends and be rewarded with every purchase


Yummeh succulent melting lamb. Bite into this dish at #RosemaryBites RM14.90 incl of appetizer & drink! #MilkADeal

Wednesday, March 16, 2011

~ tERcIpTA unTUkku ~

**tiba tiba rasa nak dengar lagu nie**
***miss someone that i luv so much***
 
 
Menatap indahnya senyuman diwajahmu
Membuat ku terdiam dan terpaku
Mengerti akan hadirnya cinta terindah
Saat kau peluk mesra tubuhku

Banyak kata
Yang tak mampu kuungkapkan
Kepada dirimu

Aku ingin engkau slalu
Hadir dan temani aku
Disetiap langkah
Yang meyakiniku
Kau tercipta untukku
Sepanjang hidupku

Aku ingin engkau slalu
Hadir dan temani aku
Disetiap langkah
Yang meyakiniku
Kau tercipta untukku
Meski waktu akan mampu
Memanggil seluruh ragaku
Ku ingin kau tau
Kuslalu milikmu
Yang mencintaimu
Sepanjang hidupku

Aku ingin engkau slalu
Hadir dan temani aku
Disetiap langkah
Yang meyakiniku
Kau tercipta untukku
Meski waktu akan mampu
Memanggil seluruh ragaku
Ku ingin kau tau
Kuslalu milikmu
Yang mencintaimu

~ romantic ~





love love love

Tuesday, March 15, 2011

melodi sentimental

jari jemari menari laju di papan kekunci
memaksa saraf saraf berhubungan
menyingkap perasaan empunya badan
cuba menyampaikan apa yang terbuku di hati
kesedihan...hanya tersimpan didalam.....
luaran jelas terpancar kegembiraan...
tawa riang bersama yang lain
tidak membiarkan kemurungan merantai diri
sistem kawalan diperketatkan
supaya tak tersasar dari landasan
mugkin kadang kita lupa
mungkin kadang kita alpa
merindu yang telah tiada
menagih pada yang membenci
memberi pada yang tak memerlukan
mencurah pada yang tak sudi
biarlah diri ini yang tahu
biarlah hati ini yang faham
takkan ku bersuara menegakkan benang yang basah
takkan ku berdiam tuk membela diri yang tak bersalah
hidup di alam yang nyata...
lemas di alam maya.....


nukilan : nur adinie ( http://dnie9786.blogspot.com )

Monday, March 14, 2011

cahaya yang suram

andai bulan mampu berbicara....
pasti bulan berkata....
aku hanya dikenali diwaktu malam...
sedangkan aku tetap wujud di siang hari...
namun...siapalah aku....cahaya mentari lebih terang daripadaku
malah aku jua meminjam cahyanya untuk menyerlahkan diri di waktu malam...
mampukah aku menandinginya....???
aku bukan parasit yang x tahu mensyukuri nikmat...
tidak tahu berterima kasih setelah dipuji atas keupayaan makhluk lain....
aku hanya makhluk yang lemah...
yang setia mengikut peredaran masa.....
yang taat mengelilingi paksi....
dan meniti kehidupan hari demi hari.....
yang kian dimamah usia....
bila diriku tiada...
gelaplah dunia di malam hari....
walaupun bertemankan bintang...
mereka tetap menanti diriku.......
.........biarpun aku hanya pengemis cahaya........

nukilan : nur adinie ( http://dnie9786.blogspot.com )

perlu ker wat macam tu??????

????????

apakah?

mengapakah?

bagaimanakah?

satit kepala nie......

isu isu isu

menda kecik pun nak dijadikan isu besor...susah la nak berkembang macam nie...silap sikit nampak....kalau kita wat menda baek...dia wat wat x nampak lak....pening pala aku nie...silap ari bulan...dapat macam macam penyakit.....

sabar dnie sabar...........

********

saje nak ngadu kat blog nie...tak de menda penting pun....terbizi 2-3 ari nie.....
nie je yang dapat nak share.....

Friday, March 11, 2011

Dari Ahmad Syukor Untuk Semua: Mana pergi lukisan aku?

sumber : Dari Ahmad Syukor Untuk Semua: Mana pergi lukisan aku?:

"Lalu aku melakar , mengukir , menulis di sebatang pohon,
yang dahannya kukuh untuk bergantung.
Serta aku tebas rantingnya untuk dibawa pulang,..."
supaya kelak aku dapat menebus semula apa yang aku tinggalkan.

Tiba bayu,
membisik halus ditelinga.
Memberi aku ketenangan seperti selalu,
untuk melelapkan mata.

Dan daun tadi,
perlahan - lahan ia gugur ke bumi.
Dengan senafas angin,
Lalu ia terlekat dibahu aku.

Melangkah jauh,
serta aku meninggalkan tapak - tapak yang terdahulu.
Menjadi seni kehidupan dari corak pengalaman hidup aku,
Yang baik dijadikan contoh kepada sikecil yang membesar.
Moga aku mampu tersenyum dengan detik yang mendatang,
Ditempuh dengan tabah.

Maka tibalah saat itu,
apabila sang bulan melemparkan senyumannya pada hidupan dibumi.
Semuanya layu dibuai cahaya tunggal pada malam hari,
sepi pun hilang dan ditemani bintang - bintang.

Menulis dikala hujan :
Ahmad Syukor B. Abd Razak

How does getting rewarded through sharing sounds like to you? Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community!

How does getting rewarded through sharing sounds like to you? Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community!

Thursday, March 10, 2011

myMetro | Tujuh kali gugur bayi

“Saya membuat proses pengguguran haram di klinik swasta dengan bayaran RM300 bagi sekali ‘cuci’. Pada mulanya doktor di klinik itu tidak begitu kisah dengan permintaan saya, namun dia mula bimbang apabila saya mahu membuat pengguguran kali kelima.

“Akibat terlalu kerap menggugurkan janin, saya mengalami tekanan hidup, murung selain kerap dihantui rasa berdosa. Lebih teruk apabila saya sering bermimpi kanak-kanak menangis ketika tidur.

na'uzubillah...meh baca lebih lanjut kat cnie 

v

Tuesday, March 8, 2011

TerHarU!!!!!!

ingat tak nak update blog ari nie...tapi terbaca blog Cik Farah tadi...dia create page MY LOVE....dalam page tu die cerita tentang kawan kawan yang dia sayang....yang beshnya.....ada pic aku ngan en. hubby.....
......perasan pemes jap.......
hihihi....siooookkkk...dihargai dan disayangi.....thanx dear...i love u too.....

try la gi jenjalan kat page die....

juz klik kat cnie

v

Monday, March 7, 2011

18SG only....

hadoiiiiiii................yang bawah umor jangan baca taw..........

*

*

*

*

*

*

*

*

SOK N LUSA ADA BENGKEL............sooooooo.......OWNER akan BERPUASA selama 2 hari....


HARAP maKLuM

Saturday, March 5, 2011

realiTi keHidupan.........



asam garam kehidupan...
kadang kita diatas...kadang kita dibawah....
langit tak selalunya cerah...
mentari pun tahu untuk menyembunyikan diri disebalik awan...
lalu...mendung menemani kita dicnie....
bukan aku jatuh dan bukan juga aku dilanda badai....
jalanan yang berliku tidak pernah lurus....
air yang tenang pasti berkocak......
kekusutan tak pernah terurai....
hanya kesabaran dapat menyemarakkan keazaman....
 untuk mengeluh nasib diri mungkin iya..mungkin tidak.....
kerna inilah takdir....
cuba kuhampiri dan kutempuhi dengan redha.....
senyuman yang terukir dapat merawat kesakitan...
yang pasti...aku masih disinie....
berpijak dibumi yang nyata....
merentasi lautan yang bergelora....
berteman kekecewaan dan kesungguhan....
berteman air mata dan ketawa....
moga impian akan terlaksana...
moga harapan akan kesampaian....
inilah realiti kehidupan ku......

nukilan : nur adinie ( http://dnie9786.blogspot.com )

konon nak wat OT ari nie........

ngeh ngeh ngeh......sejak dah kawen nie..jarang plak aku wat OT time ari minggu...kalau en hubby balik...aku pun nak gak balik kan.....semalam aku ingat malas nak balik kampung sebab en hubby tak balik dis week.....tapi apakan daya...diriku ternoda dek pujuk rayu orang kat kampung nie.....huwaaaaaaa....tak tahan daulat woooooo......dengan perasaan tergedikz gedikz tros kol soh diowang amek aku...hahahaha.....sori ye akak akak opis...aku terkerinduan nak balik kampung....kalau dolu dolu balik seskali pun x per sebab bley balik umah sniri tros...tapi skarang kena ikut turn...huhuhu....takkan aku nak ngadap kampung aku je kan...en hubby pun nak gak memerap kat ibunda tercinta dia kan....hadoiiiiiii...satit tepala...

next week aku dah kene jarang berblogging nie....maybe kena stop jap wat sementara waktu...kerja manyak wooo nak kene siapkan...so nak ngadap keje pulak sebab next week pun tak dapat nak datang ari weekend...ada kenduri......

k lah..my mom dah terjerit jerit kat dapur memanggey tu.....papai....

Thursday, March 3, 2011

DI SEBALIK TABIR BLOG ..


lagi segmen dari abg  BEN


*

*

~  its me ~


Ceritakan latar belakang anda secara ringkas ~ ~ ~

nama diberi ::: nur adinie ....boleh panggey dnie...n.....ada jugak yang panggil aku din....
lahir kat ipoh pada 9hb Julai 1986...bley la kalau korang nak bagi adiah....*_^
25 tahun dan dah berkahwin.......
bekerja di Pulau Pinang....
suka tengok menda menda yang comey dan cantik....n suka sangat kalau dapat lepak kat tepi pantai....

Jumlah follower sekarang nie???

31 jerrrrr....

soalan dari abg BEN :~

Jika anda tak punya blog , apakah yang akan anda lakukan di dunia maya ini ?

hurm...kalaulah aku tak punya blog.....rasanye aku masih setia berchatting kat room Pahang 3...pastu layan fb sampai kembang tengkuk....hihihi

Ceritakan kepentingan blog kepada anda....

aku dan blog...bagai isi dengan kuku...ehhhh...xder la sampai macam tu skali...aku pun pada mulanya create blog nie atas dasar keperluan sebab dulu aku kerja sebagai tutor IT yang tak bertauliah....kire sesaje je wat blog nie...lama lama dah melekat dengan jari jemari nie...jadi tempat meluah perasaan..berkongsi cerita...dan yang paling penting menambahkan ramai kenalan....

Blog feveret yang wajib singgah hari hari....kenapa dan mengapa ?

aku nie takde pulak pegang istilah blog feveret...sebab...aku akan view blog yang di update dari masa ke semasa....aku suka view blog blog korang sebab aku nak jugak tahu info info dari penulisan korang selain boleh blajar menda yang aku tak tahu...

niway...thanx abg BEN coz bagi peluang untuk menapak lebih jauh....^_^

~ jom try heartbeat ~



**mula ingat nak try jer sebab cik anyss kata tak effect nuffnang...
mmmm......
~berhasil......~
yang beshnyer traffic tak tinggi pun xper.....
jom la try.....

meh blajar macam mana nak sign up.........

1# ~ mudah sangat...first skali kena sign up kat  cnie

*

 2# ~ then create akaun korang...isi form kat bawah tu...


 3# ~ tick I agree pastu klik continue

*

 4# ~ dah create akaun....klik join HB!Affiliate macam kat bawah nie....

 *

5# ~ klik online application then lengkapkan semua maklumat yang diperlukan... 


*

6# ~ pilih cara pembayaran yang akan dibuat kepada kepada anda dan tick i agree...then klik continue...

*

7# ~ klik GET A CODE seperti lampiran di bawah

*

8# ~ copy code yang anda kehendaki (bertanda merah), copy code yang sesuai then letak la kat mana yang korang suka k...
 

*

9# ~ dah copy..macam biasalah...Design > Add a Gadget > HTML/JavaScript > pastekan code yang korang dah dapat tadi > save...
letak la kat mana yang korang rasa orang laen senang nak klik....

*

10# ~ kalau nak check earning boleh la korang klik My HB!Affiliate

SELAMAT MENCUBA *_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...