Friday, February 18, 2011

taktik si pencuri yang xberperikemanusiaan

lepas kejadian itam yang berlaku ari tu…diri ini keterasaan ketraumaan yang ketersesangatan….huhuhu…ye la…sape lah yang nak jadi mangsa vandalisme oleh mereka mereka yang tidak bermoral kan…..eeeeiiiiiii geeeraaamm tol la… tapi nak wat camne…dah terjadi pun…so…kat cnie nak share ckit ngan korang cara terbaru diowang wat kerja selain campakkan telur kat cermin keta korang……

Sumber :  FB ~ BOMBA SELANGOR 
BERHATI2 PADA KERTAS YANG MELEKAT PADA CERMIN BELAKANG KENDERAAN ANDA 
-- CARA TERBARU UNTUK MENCURI KERETA ( INI BUKAN GURAUAN ) Sedarlah semua! Tolong sebar2kan... ... . Kita berjalan menghampiri tempat parking, membuka kerata dan masuk kedalamnya. Kita start engine kereta dan bersedia untuk berundur.
 Bila kita melihat cermin belakang untuk melihat kawasan belakang, kita dapati ada kertas yg melekat ditengah2 cermin belakang menghalang pandangan kita.. Jadi kita parking balik kereta, buka pintu dan keluar untuk menanggalkan kertas (atau apa jua benda) yang menghalang penglihatan kita tadi.
 Bila anda sampai dibahagian belakang kereta, pada masa itulah pencuri itu akan keluar dari tempat sembunyinya, masuk kedalam kereta dan memecut pergi.Dia mungkin akan merempuh anda dengan laju semasa mereka melarikan kereta anda.
 Perasan tak kaum hawa? Saya pasti beg duit kita masih didalam kereta. Jadi sekarang pencuri memperolehi kereta kita, alamat rumah kita, duit kita, dan kunci2 kita. Rumah kita dan kesemua identity kita telah diperolehi!
BERHATI-HATI DENGAN CARA BARU YANG DIGUNAKAN
 Jika kita melihat ada kertas melekat pada cermin belakang kita, teruskan memandu. Tanggalkan kertas itu kemudian. Dan bersyukur kerana anda membaca email ini.
*pesanan dari en bomba :-
 Saya harap anda akan hantar email ini kepada kawan2 dan keluarga, terutama wanita. Kesemua maklumat peribadi dan pengenalan diri yang berada di beg tangan anda sudah tentu tidak mahu jatuh ketangan orang lain.
 Zaman la mcm2 boleh jadi.Kena banyak beringat
*kekadang bila difikirkan smula…bebudak pencuri nie pandai jugak…ye la…law tak…macam mana diowang leh terpikir teknik teknik baru untuk klentong kita kan…sal la diowang nie x cari keja…sumbangkan idea idea kreatif diowang tu kat tempat yang betul…kalau diowang nie berniaga mesti untung berganda kan kan kan…hurmmm…keja macam nie menyusahkan orang ramai…dah la tu…law kena tangkap x ke susahkan diri sniri…insaflah wahai manusia……
My dearest frenz :~
~berhati hati k…smoga Allah S.W.T melindungi kita semua….amiiinnn~

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...